Adıyaman Kırklareli Online Otobüs Bileti
Adıyaman Kırklareli otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Adıyaman Kırklareli güzergahı için arama yapın, Adıyaman - Kırklareli arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Adıyaman ve Kırklareli Şehirlerinde Ulaşım
Adıyaman ve Kırklareli şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Adıyaman Kırklareli seyahatinize başlamadan önce, Adıyaman ve Kırklareli hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Adıyaman Kırklareli otobüs bileti mi aradınız? Adıyaman Kırklareli otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yapılan çeşitli araştırmalarda ele geçen buluntular il topraklarına Geç Kalkolitik ve Tunç çağlarında yerleşildiğini gösterir. MÖ 1200’lerde Traklann yerleştiği yöre MÖ 6. yüzyılın ortalarında Atmalıların, aynı yüzyılın sonlannda da Perslerin eline geçti. MÖ 5. yüzyıl ortalarında burada kurulan Ödrys Krallı- ğı’m yıkan Makedonya yönetimini, Selevkos- lara karşı Galatlarla anlaşan Bitinya Krallığının egemenliği izledi. MÖ 46’da Roma’nın eline geçen yöre İS 4. yüzyılda Gotlann, 7. yüzyılda Avarlann, 8. ve 10. yüzyıllarda Bulgarların saldırısına uğradı. Yöre 1190’da Haçlıların, 1204’te de Latinlerin eline geçti. 1264’te Bulgarlar ve Tatarlar tarafından yağmalandı. 1368’de tümüyle Osmanlı topraklarına katılan yöre 19. yüzyıl sonlannda Edirne vilayetine bağlı Kırkkilise sancağının sınırlan içindeydi. 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Rus orduları Kırkkilise’yi işgal etti. Sancak Ayastefanos Antlaşmasıyla Bulgar Prensli- ği’ne bırakıldıysa da Berlin Antlaşması (1878) sonucunda gene Osmanlı topraklarına katıldı. Sancak merkezinin belediyesi 1878’de kuruldu. Balkan Savaşlan’nda 30 Ekim 1912’den 8 Temmuz 1913’e değin Bulgar işgalinde kaldı. Kurtuluş Savaşı sırasında 26 Temmuz 1920’de Yunan işgaline uğradı. 15 Ekim 1922’de Fransızların denetimine girdikten sonra 10 Kasım 1922’de kurtuldu. 20 Aralık 1924’te adı KIrklareli olarak değiştirildi.
Traklar tarafından kurulduğu sanılan kente BizanslIlar “40 kilise” atılanımda Saranta Ekklesiai adım verdi. Osmanlı döneminde Türkler kenti Kırkkilise olarak adlandırdı. Istranca Dağları’nın güney eteklerindeki tepelik bir alan ile bu tepelerin arasındaki vadide kurulan ve zamanla güneye doğru büyüyen Kırklareli kenti eski Edime-İstanbul yolu üzerinde yer alır, ilin güney kesiminden geçen D-100 Karayolu’na 35 km’lik, 0-3 Oto- yolu’na da 26 km’lik bir yolla bağlanır. Kent Edirne’ye 62 km, Tekirdağ’a 118 km, İstanbul’a 209 km, Çanakkale’ye 234 km, İzmir’e 551 km, Ankara’ya 662 km, Diyarbakır’a 1.574 km ve Kars’a 1.635 km uzaklıktadır. Mandıra istasyonundan ayrılan ve günümüzde önemini yitirmiş olan 47 km’lik bir şube hattı kenti İstanbul-Edirne demiryoluna bağlar. Kentin doğu kesiminde askeri bölgeler vardır. Kentteki yükseköğretim kurumlan Trakya Üniversitesi’ne bağlı Kırklareli Meslek Yüksekokulu ve Kırklareli Sağlık Yüksekokulu’dur.
Kent çevresindeki tümülüslerde yapılan kazılarda MÖ 4. ve 5. yüzyıllara ait kerpiç kalıntılar ile seramik parçalan bulunmuştur. Kentteki başlıca Osmanlı yapıları 1383’te Kösemi- halzade Hızır Bey'in yaptırdığı cami, hamam ve arastadan oluşan Hızır Bey Külliyesi, 1577’de Emin Ali Çelebi’nin yaptırdığı Kadı Camisi, 1593’te Güllabi Ahmet Paşa'nın yaptırdığı ve Paşa Camisi olarak da bilinen Bayezid Camisi, Karaca İbrahim Bey’in 1640’ta yaptırdığı Kapan Camisi ile Gümrük Hanı, Kadı Çeşmesi (1568), Salıyeri Çeşmesi olarak da bilinen Kapan Çeşmesi (1771), Kayyımoğlu Çeşmesi (1768) ve Alman Çeşmesi’dir.