Adıyaman Kars Online Otobüs Bileti
Adıyaman Kars otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Adıyaman Kars güzergahı için arama yapın, Adıyaman - Kars arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Adıyaman ve Kars Şehirlerinde Ulaşım
Adıyaman ve Kars şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Adıyaman Kars seyahatinize başlamadan önce, Adıyaman ve Kars hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Adıyaman Kars otobüs bileti mi aradınız? Adıyaman Kars otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Kars yöresi Anadolu’nun en eski yerleşim alanlarından biridir. Yapılan araştırmalarda bu yörede Tarihöncesi çağlarda da sürekli yerleşme bulunduğunu gösteren höyük ve mağaralara rastlanmıştır. Susuz ilçesi ile Ani çevresinde, Kağızman’daki Yazılıkaya ve Kurbanağa Mağarası’nda Paleolitik Çağ’a, Araş Vadisi’nde Mezolitik Çağ’a, Kurbanağa Mağarası yakınlarında Neolitik Çağ’a, Ani çevresiyle Azat köyü yakınlarında Kalkolitik Çağ’a, Kurbanağa Mağarası ile ilin çeşitli yerlerinde Tunç Çağı’na ait buluntular elde edilmiştir.
Yöre MÖ 9. yüzyılda Urartulann egemenli- ğindeydi. Urartu kralı II. Sardur MÖ 8. yüzyılda Sevan Gölü’nün batısında kalan topraklan aldı. Daha sonra Kimmer ve İskit istilasına uğrayan yöredeki Urartu egemenliğine Medler MÖ 560’ta son verdi. MÖ 6. yüzyıldan başlayarak Yunan kaynakları bölgede “Armenioi” (Ermeni) halkının ve prenslerinin varlığından söz eder. Önce Medlere bağımlı olan bu prensler Pers yönetimi altında “satrap” görevini yerine getiriyordu. MÖ 69’da II. Dikran’ı yenen Romalılar Araks olarak adlandırılan bu bölgeyi ele geçirdi. Roma’nın Araxes Eyaleti’nin sınırlan içindeki yöre MS 2. yüzyılın sonlanna kadar Romalılarla Partlar arasında el değiştirdi. 193’te Araks’a egemen olan Arsakhlar 3. yüzyılda başlayan Sasani üstünlüğüne Roma desteğinde karşı koydu. Daha sonra Sasaniler ile Bizans arasında çekişmeye konu olan yöreye 7. yüzyılda Arap saldırılan başladı. Arap egemenliği 7. yüzyü sonlarından 9. yüzyıla değin sürdü. Araplara bağımlı Bagratlı hanedandan bir kolun merkezi Ani, öbürünün merkezi ise Kars'tı. BizanslIlar 1045’te yörede egemenlik kurdu. 11. yüzyü ortalarında Selçuklular yöreye akınlar düzenleyerek yağmaladı. Selçuklu yönetiminden sonra Kars ve Ani Gürcülerin eline geçti. 1239’da Moğollar bu kentleri yakıp yıktı. 1356’ya değin süren Moğol egemenliğini Altın Orda Devleti ve Karakoyunlu yönetimleri izledi. 1386’da Timur’un istilasma uğrayan yöre daha sonra gene Karakoyunlu egemenliğine girdi. Akkoyunlular ve Safevilerce de yönetilen Kars’ı I. Süleyman (Kanuni) 1534’te Osmanlı topraklarına kattı. Yöre 1876 tarihli vilayet salnamelerine göre Erzurum vilayetine bağlı Kars sancağının sınırları içindeydi. 19. yüzyü boyunca Ruslann saldırı ve kuşatmalanna uğrayan Kars 1877’de üçüncü kez (ilk ikisi 1828 ve 1855’te) Ruslarca işgal edildi. Ayastefanos Antlaşmasıyla (1878) Rusya’ya bırakıldı.
1917 Sovyet Devrimi’nden sonra Rus ordulan Kars’tan çekildi. Brest-Litovsk Antlaşmasınla (3 Mart 1918) gene OsmanlIlara bırakılan Kars’ta Mondros Mütarekesi (30 Ekim 1918) sonrasında Kars Milli İslam Şûrası kuruldu. Elviye-i Selâse’yi işgal eden Ingilizler Şûra hükümetini dağıttıktan sonra yöreyi Gürcüler ile Ermenilere bıraktı. Kars Ermeni işgalinden 30 Ekim 1920’de kurtuldu. Moskova ve Kars antlaşmalanyla Türkiye sınırlan içinde kaldı. 1992’de çıkarılan bir yasa uyarınca Kars ili sınırlan içinde Ardahan ve İğdır illeri kuruldu.