Rota adı | Ortalama fiyatı | Günlük sefer sayısı |
---|---|---|
Siverek → Konya | 600 TL | 25 |
Cihanbeyli → Konya | 180 TL | 18 |
Ankara → Konya | 300 TL | 17 |
Mamak → Konya | 300 TL | 17 |
Çay → Konya | 350 TL | 16 |
Gönülleri Şehri olarak anılan Konya; binlerce yıllık tarihi, muhteşem lezzetlere sahip mutfağı ve tasavvufi değerleri ile dört dörtlük bir kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzide şehrimiz özellikle Şeb-i Arus döneminde yerli ve yabancı binlerce turistin yoğun ilgisine mazhar olmaktadır.
Kente ulaşım havayolu, karayolu ve demiryolu ile sağlanmaktadır. Hangi ulaşım türünü seçeceğiniz ülkemizin neresinde olduğunuza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak sizler de karayolu ulaşımından şaşmayanlardan iseniz kente yolcu taşıma hizmeti sunan pek çok Konya otobüs firmaları bulunmaktadır.
Aksaray Birlik Turizm, Star Batman, Anamur Zafer, Yeşil Aksaray, Öz Sivas Seyahat, Gülen Turizm, Yeni Aksaray, Niğde Aydoğanlar, Elazığ Murat Turizm, Öz Diyarbakır, Lüks Karadeniz ve Güney Lüks Adana Seyahat Konya otobüs seferleri düzenleyen firmalar arasındadır. Bu firmaların iletişim büroları Konya otogarı ve diğer şehirlerin otogarlarında da bulunsa da sizler Konya otobüs bileti satın almak için NeredenNereye.com’u tercih edebilirsiniz.
Ucuz Konya otobüs bileti için en ideal adres olan web sitemiz üzerinden yukarıda saydığımız otobüs firmaları için hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Konya otobüs bileti fiyatları için otobüs firmaları arasında karşılaştırma yapma imkanı sunan web sitemizde ayrıca Konya hava durumuna da ulaşabilirsiniz. Bu sayede seyahatinizi buna göre planlama imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca Konya ucuz otobüs bileti için NeredenNereye.com’un mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz. Web sitemizden satın alacağınız biletiniz sizlere SMS ve e-posta yolu ile iletilecektir. Bu bileti, seyahatinizde herhangi bir değişiklik olma ihtimaline karşı otobüsünüzün kalkmasına son 12 saat kalana kadar iptal edebilirsiniz. Bu iptal işleminin ardından bilet ücretini kesintisiz olarak geri alabilirsiniz.
Ülkemizin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Konya; Ankara, Karaman, Aksaray, Mersin, Niğde, Antalya, Isparta, Eskişehir ve Afyon ile komşudur. İstanbul’a yaklaşık 710 km mesafede bulunan Konya, Ankara’ya 263 km iken İzmir’e 555 km mesafede yer alır. Karasal iklim etkisinde bulunan Konya’da yazlar oldukça sıcak ve kurak geçerken kış ayları soğuk ve yağışlıdır. Etkisinde olduğu iklim nedeniyle gece ile gündüz sıcaklıkları arasındaki fark hayli fazladır. Bu nedenle kente gitmeden evvel hava durumunu göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Kente gitmek için en uygun dönemler bahar ayları gibi görünse de aralık ayında yapılan Şeb-i Arus törenleri pek çok kişiyi kış aylarında Konya’ya gitmeye ikna etmektedir.
Anadolu şehirleri arasında tarihi çok eskilere dayanan yerlerden biri olan Konya’da gezilecek pek çok tarihi yapı bulunmaktadır.
Konya denilince akla ilk gelen isim kuşkusuz ki Mevlana Celaleddin Rumi’dir. Tasavvufun en önemli isimlerinden olan Mevlana Konya’da yaşamını sürdürmüş ve hayata gözlerini burada yummuştur. Şimdilerde müze olarak anılan yer aslında Mevlana’nın dergahıdır. Konya şehir merkezinde bulunan Mevlana Müzesi her ne kadar bu isimle anılsa da aslında bir türbedir. Dolayısıyla ziyaret edenlerin uyması gereken kurallar vardır. Örneğin türbeyi ziyaret eden bayanların başlarını kapatmaları gerekmektedir. Ayakkabıların türbeye girmeden çıkarılması gerekiyor. Mevlevi kültürünün doğduğu yer alan bu türbe her yıl aralık ayında Mevlana’nın Düğün Gecesi olarak bilinen Şeb-i Arus törenlerine de ev sahipliği yapmaktadır.
Selçuklu dönemine ait bir yapı olan Karatay Medresesi Konya şehir merkezinde bulunur. Dönemin en önemli eğitim kurumlarından olan medrese çinili kubbeleriyle dikkat çeker.
Van Gölü’nden sonra ülkemizin en büyük ikinci gölü olma özelliğine sahip olan Tuz Gölü de Konya’ya gittiğinizde görmeniz gereken yerler arasındadır. Ülkemizin tuz ihtiyacının çok büyük bir bölümünü karşılayan Tuz Gölü UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmiştir. Bembeyaz haliyle muhteşem bir görsel şölen sunan Tuz Gölü aynı zamanda onlarca türden binlerce kuşa ev sahipliği yapmaktadır.
Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük bir antik kenttir. Günümüzden yaklaşık 10 bin yıl öncesine ait izlerin bulunduğu Çatalhöyük Neolitik ve Kalkolitik çağlara ışık tutmaktadır. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu kabul edilen Çatalhöyük iki adet höyükten meydana gelir. Yoğun bir şekilde ve sürekli olarak insanların yaşadığına dair izlerin bulunduğu Çatalhöyük’te kabartmalar, heykeller ve duvar resimleri gibi çeşitli sanatsal eserler yer almaktadır.
Ülkemizin en önemli gastronomi kentlerinden olan Konya, her biri birbirinden lezzetli pek çok güzelliğin bulunduğu bir mutfağa sahiptir. Öyle ki yalnızca Konya mutfağının lezzetlerini yerinde tadabilmek için bile insanlar Konya’yı ziyaret etmektedir. Konya’dan bahsedilince akla ilk gelen lezzet hiç kuşku yok ki etli ekmektir. Uzunca bir hamurun üzerine serilen etli harcın fırınlanmasıyla oluşan etli ekmek gerçekten söylendiği kadar lezzetlidir. Bunun yanı sıra bamya çorbası da Konya denilince bahsetmeden geçilmemesi gerekenler arasındadır. Özellikle düğün ve bayram gibi özel gün ve gecelerde ikram edilen bir yemek olan bamya çorbası kurutulmuş bamyaların etli olarak pişirilmesiyle yapılır, oldukça lezzetlidir. Su böreği, çebiç, arabaşı çorbası, Mevlana böreği, tirit, fırın kebabı, batırık ve topalak da Konya’ya yolunuz düştüğünde tatmadan dönmemeniz gereken Konya lezzetleri arasında bulunur.
Konya seyahatinden dönerken kendinize ya da sevdiklerinize birkaç küçük hediye satın almak isterseniz sizi birçok seçenek bekler. Mevlana ve semazen bibloları Konya’dan alabileceğiniz ilk akla gelen hediyelik eşyalar arasındadır. Biraz daha ağır bir hediye tercih ederseniz Selçuklular döneminden kalma desenleri ile halı sanatının hala sürdürüldüğü Konya’dan el dokuması halı ve kilimlerden satın alabilirsiniz. Bunların yanı sıra birkaç Konya lezzetini de yanınızda götürmek isterseniz Mevlana şekeri, Konya gevreği ve meşhur Konya küflü peyniri satın alabileceklerinizdendir.